Groene torens Wonderwoods voorzien van eerste boom

Onlangs is de eerste boom geplant op het Utrechtse bouwproject Wonderwoods. Onder het toeziend oog van architecten Paolo Russo en Jeroen Schilder, plantkundige Laura Gatti en landschapsarchitect Timo Cents, takelde de hoogste vrijstaande torenkraan van Nederland de boom naar boven. Het krentenboompje is de eerste van bijna 280 bomen die verdeeld over boombakken aan de gevel en in de daktuinen en binnentuinen komen van Wonderwoods.

Wonderwoods is een project van ontwikkelaar G&S& en heeft als doel om de natuur de stad in te brengen. Wonderwoods bestaat uit twee groene torens van 105 en 70 meter hoog en komt te staan in de kop van het Beurskwartier in Utrecht. De gebouwen zullen ruimte bieden aan 167 koopwoningen, meer dan 252 huurwoningen en zo’n 15.000 vierkante meter kantoorruimte. Wonderwoods wordt in de zomer van 2024 opgeleverd en wordt gebouwd door Bouwcombinatie Wonderwoods, bestaande uit Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren. Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de realisatie en het langdurige onderhoud van het groen.

Verticaal bos
De hoogste toren is ontworpen door het gerenommeerde Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti en wordt gebouwd op de hoek van de Jaarbeursboulevard met de Croeselaan. De andere toren is een ontwerp van MVSA Architects. Wonderwoods wordt voorzien van een verticaal bos van beplanting aan de balkons en gevels. Wonderwoods haalt 75.000 planten, zo’n 30 verschillende diersoorten en 280 bomen, waarvan 161 aan de gevel, naar de binnenstad van Utrecht. De vegetatie is geïnspireerd op die van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Over Wonderwoods
Wonderwoods is een stedelijk vastgoedproject, bestaande uit twee groene torens met een hectare aan verticaal bos, gelegen in het nieuwe stadsdeel Beurskwartier te Utrecht. Wonderwoods wil bijdragen aan het oplossen van de disbalans in de stad tussen mens en natuur. Het is meer dan enkel een gebouw. Wonderwoods is een groene oase waar alle aspecten van het leven samenkomen: wonen, werken, cultuur, vrije tijd, eten en drinken. Wonderwoods is groen, duurzaam en gezond en sluit naadloos aan op de kernwaarde: Gezond Stedelijk Leven van de Gemeente Utrecht. De kantoorruimte, parkeergarage, huurwoningen en faciliteiten zijn aangekocht door a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Mobility Office Fund en ASR Dutch Core Residential Fund. Nowhere is een ontwikkeling van Wonderwoods Development, een deelneming van het VolkerWessels-concern. 

Bron: architectuur.nl