Voordelen van huren

De voordelen van huren

Veel mensen dromen ervan om een eigen huis te bezitten. Maar in veel gevallen kan huren minstens zo slim zijn. Waarom? We zetten het voor je op een rij.

Huren is flexibel

Als je een eengezinswoning of appartement huurt van ASR zit je daar maximaal een jaar aan vast. Daarna is de huur maandelijks opzegbaar. Ideaal als je het samenwonen wilt uitproberen, voor je werk vaak moet verhuizen, plannen hebt om te emigreren of als je nog aan het sparen bent voor een koophuis.

Huren is zorgeloos

Het onderhoud van een eigen huis kost tijd en geld. Daar hoef je je bij een huurwoning niet naar om te kijken. ASR regelt het groot onderhoud voor jou, zodat je altijd in een huis woont dat goed onderhouden is. De tijd die en het geld dat je overhoudt, kun je aan leuke dingen besteden.

Geen onroerendezaakbelasting

Eigenaren van een huis moeten onroerendezaakbelasting aan de gemeente betalen. Deze kosten kunnen elk jaar stijgen. Als huurder heb je daar geen last van.

Niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt

De huizenmarkt is altijd in beweging. De economische situatie en rentestand hebben grote invloed op de huizenprijzen. En dat kan spannend zijn. Als je huurt, weet je precies waar je aan toe bent.

Geen eigen geld nodig

In de crisis daalden de huizenprijzen, waardoor veel mensen een hogere hypotheek hadden dan de waarde van hun huis. Tegenwoordig mag je daarom niet meer lenen dan de marktwaarde van het huis. Dat betekent dat je vaak eigen geld moet meenemen om een huis te kunnen kopen. Als je een huis huurt, hoeft dit niet.

Naar verwachting start de verhuur het eerste kwartaal van 2023. Zie je jezelf al op deze bijzonder groene plek wonen bij de binnenstad van Utrecht? Schrijf je vrijblijvend in als belangstellende.

Aanmelden

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, dan kun je je registreren als belangstellende.

Account aanmaken